Padel

Padelbanen er en helårsbane, men i vinterperioden har den ligget ubrugt det meste af tiden. Lad os håbe, at det kommende forår bringer mere aktivitet ind på den.
Har du ikke prøvet padel endnu, så prøv. Det er relativt enkelt at komme i gang.
Du vil profitere af dine tennisfærdigheder, og padelspillet går ikke ud over dit tennisspil. Normalt spilles der kun doublekampe i padel, men selvfølgelig kan det også være fornøjeligt, hvis man kun er en på hver side af nettet.
Padelbats og bolde ligger i klubhuset til fri afbenyttelse for medlemmer af klubben.

GTK har fortsat de samme rettighedsbegrænsninger til banen som sidste år - og den samme ret til bare at tage den i brug, når ingen af de andre ”rettighedshavere” bruger den.
På klubbens banebookingssystem fremgår det, hvornår du som GTK-medlem kan booke banen.
Sandsynligheden er stor for, at banen er tilgængelig også på de tider, du ikke kan booke den.

Lørdagsturnering
Sidste år arrangerede vi klubbens første padelturnering.
En spæd begyndelse til noget som måske kan blive en tradition. I alle fald vil vi prøve at afvikle en tilsvarende turnering en lørdag i løbet af sæsonen.
Nærmere information vil komme senere.

Ranglisteturnering
Som noget nyt i år vil vi, for at prøve at få lidt mere gang i padelspillet, arrangere en ranglisteturnering i padel.
Denne vil løbe over hele sæsonen.

Reglerne for turneringen bliver meget enkle. Man finder sig en makker.
Sammen udfordrer man et andet makkerpar til kamp. Vinder man, rangeres man på pladsen foran dem, man har vundet over.

Det hele starter med lidt hjælp fra klubbens side, hvor vi finder to par, som kan afvikle første kamp.
Vinderne af kampen ligger så på første plads, taberne på anden. Dermed har vi begyndelsen til en rangliste.

Ranglisten vokser ved, at nye par udfordrer dem, der allerede er kommet på listen.
Man vælger selv, hvilket par man vil udfordre. Vinder man kampen, placeres man på pladsen foran dem, man har udfordret og vundet over.
Taber man, forbliver ranglisten uændret. Spiller man sin første ranglistekamp og taber, placeres man nederst på ranglisten, uanset hvem man har udfordret.

Der er ingen begrænsninger for, hvor mange gange man kan udfordre andre på ranglisten.
Modtager man en udfordring, kan man ikke afvise den, men selvfølgelig skal der tages hensyn til, at det rent praktisk skal være muligt at afvikle kampen.

For at understøtte mest mulig padelaktivitet, kan man godt deltage med flere makkere, hvilket betyder, at samme person kan være placeret med skiftende makkere flere steder på ranglisten. Endvidere skeler vi heller ikke til alder eller køn, når der skal vælges makker. En padelspiller er en padelspiller. Vil ungdomsspillerne deltage, er de meget velkomne, også som makkere til voksne.

Ranglisten vil blive opdateret og lagt ud på GTK’s hjemmeside og Facebook så hurtigt som muligt efter hver kamp.
Den vil også blive slået op i klubhuset, med forbehold for forsinkelser pga. ferie o.a.
Kampresultater skal sendes via mail til gisle.ag@gmail.com

padelkatcher

Padelbats og padelbolde

Der findes padelbats og bolde i klubhuset til fri afbenyttelse for klubbens medlemmer. Kommer du på et tidspunkt, hvor klubhuset er låst, fordi der ikke er klubaktiviteter i gang, kræves det dog, at du har anskaffet dig en nøglebrik til indgangsdøren.

En padelbold har samme størrelse som en tennisbold, men er lidt lettere. I mangel af padelbolde kan man sagtens spille med almindelige tennisbolde.

Links til padelregler

• Se en PDF fra International Padel Federation HER
  • British Padel (Regler) HER

Vil du vide mere om hvordan du bliver medlem af GTK?

Så klik her og læs mere.