Seniortennis sommersæsonen 2024

Træning sommeren 2024

Her et hurtigt overblik over de forskellige træningstider i 2024

 1. Begyndertræning for rødt/orange niveau: Lørdag kl. 10:00-12:00
  • Se flere detaljer nedenfor
 2. Rødt hold: Onsdag kl. 19:30-21:00 og søndag 17:00-18:30
 3. Orange hold: Onsdag kl. 19:30-21:00 og søndag kl. 17:00-18:30
 4. Grønt hold: Onsdag kl. 18:00-19:30, torsdag kl. 17:30-19:00 og søndag kl. 18:30-20:00
 5. Blåt hold: Onsdag kl. 18:00-19:30 og søndag 18.30-20:00
 6. Violet hold: Torsdag kl. 17:30-19:00

Prisen for ovenstående træning er 310kr pr hold for holdene 2- 6. Holdene kører i forårssæsonen til og med uge 26. Herefter tilmelder man sig på ny til efterårssæsonen varende fra uge 33-41.

Ligesom tidligere foregår træningen i hold på forskellige niveauer – se beskrivelse nedenfor

Det er vigtigt man tilmelder sig et hold på det rigtige niveau (se niveau beskrivelser nedenfor), da træningerne er tilpasset de enkelte niveauer, og det vil være sjovest for alle. Er man i tvivl kan man kontakte cheftræner Tobias Ovi på traening@gladsaxetennisklub.dk.

Tilmeldingen til holdene 2-6 foregår via Sportion og åbnede for forårssæsonen onsdag d. 3. april kl. 19:00. 

Bemærk, at man i første omgang kun kan tilmelde sig ét hold. Fra d. 9. april vil det være muligt at melde sig på et ekstra hold (i samme farve), hvis der er plads til det.

Bemærkning pr. 24. april – alle pladser  til holdene 2-6 er optaget.

Lørdags begyndertræning (for rødt og orange niveau) – året rundt

Hvis du endnu ikke er medlem af klubben kan du bare møde op den første gang, og blive introduceret til klubben af trænerne. Du er meget velkommen til at komme forbi uanset om du aldrig har spillet før, eller det bare er lang tid siden, og du godt vil stille og roligt i gang igen. Og har du ingen ketcher selv, låner du bare en i klubben.

Herefter skal man tilmelde sig træningen på Sportion for hver lørdag (året rundt som vejret tillader), man ønsker at deltage. På Sportion kan man også se hvad der bliver trænet de forskellige lørdage.

Deltagelse er gratis for medlemmer. 

Niveauer

Rød (begynder): Du er ny eller relativ ny inden for tennis og har ingen/begrænset erfaring med at spille. Du har svært ved at holde bolden i spil og det sker ofte at du ikke rammer bolden korrekt, hvis bolden kommer med lidt mere fart. Også bolde som har lidt mindre fart har du problemer med at komme frem til. Du har svært ved at læse hvor bolden kommer og hvornår du skal slå til den.

Orange (let øvet): Svagheden i dine slag er stadig synlig, men fundamentet er der. Du kan slå bolden lidt mere konsistent men præcisionen mangler. Timing, balance og ketsjerstyring er forbedret på neutrale bolde.

Grøn (motionist): Du begynder bedre at kunne estimere boldens bane i forskellige situationer, men banedækningen er stadig mangelfuld. Du har forbedret dig markant i at spille boldene mere konsistent, og kontrollen begynder at blive bedre.

Blå (øvet motionist): Du spiller konsistent, hvis modstanderen ikke spiller for hårdt. Hvis modstanderen ikke er for god kan du ofte diktere spillet. Du mangler dog stadig lidt kontrol når du for eksempel vil spille i dybden eller ændre momentum (tage fart ud af bolden, skifte retning, accelerere). Du er ikke helt fortrolig med alle slag og du skal også blive bedre til at anvende mere slagvariation i dit spil. Samarbejdet i double er også ofte forbedret.

Violet (rutineret): Overordnet set har du et godt all-around spil. Du kan udføre de fleste slag uden tvivl og med selvtillid. Du har nemt ved at give retning til bolden og du har også nogenlunde styr på variationen af dybden. Du er god til at variere dine slag og du er ikke bange for at tage bolden tidligt i opspringet. Du er så vidt muligt i bevægelse (ready-feet) og du bruger split-step både til servemodtagelsen, flugtninger og ved baglinjen.

En mere detaljeret beskrivelse af niveauerne finder du her 

Fælles spilleaktiviteter 2024

I GTK er både det at vi alle kan blive bedre til at spille, og at vi har det sjovt sammen på banerne vigtigt. Derfor har vi fælles spilleaktiviteter, hvor du har mulighed for at komme og møde klubbens andre medlemmer til en masse sjove timer på banerne og samtidig blive bedre til tennis spillet. De fælles spilleaktiviteter er for alle spillere fra let øvede (orange niveau) og op. 

Mandags fællesspil.

Vi fortsætter med fællesspil  mandage kl. 18.00-20.00 . Her bliver der spillet forskellige spil, hvor man får slået en masse slag. Lige nu regner vi med at følgende spil vil være på programmet:

 • 50-50
 • Udfordring
 • Bjergbestigning

Den samlede spilletid deles typisk i 3 intervaller, og i hvert interval fordeles spillerne tilfældigt på banerne. 

Tilmelding foregår fra gang til gang via Sportion.

Doubletræf 

Her mødes spillere til en række små doublekampe. Der spilles i runder, og før hver runde trækkes der lod om hvem der skal være makkere. Som regel er der lidt hygge bagefter. 

Følgende er planlagt for 2024:

 • Lørdag 18. maj kl. 14-17
  • Tennis mix-double træf
 • Fredag 21. juni kl. 17-20
  • Dame double træf
 • En mix-double turnering forventes efter sommerferien

Veteran-tennis

Veteran-tennis er meget ligesom de fælles spille aktiviteter en mulighed for at møde op på banerne, og få spillet noget tennis eller padel og hygget med klubbens andre “veteraner”. Der er som sådan ikke nogen begrænsninger for hvem der kan deltage, udover at man skulle kunne spille om formiddagen på hverdage, og niveaumæssigt passer med de andre deltagere.

Veteran-tennis foregår i GTK året rundt, såfremt der må spilles på banerne.

I sommersæsonen spilles der mandage kl. 10.00-12.00 og torsdage kl. 10.00-12.00 på padelbanen og nogle af tennisbanerne. Tilmelding via Sportion fra gang til gang.

Du kan skrive til Veteran_kontakt@gladsaxetennisklub.dk og høre nærmere om veteran-tennis i GTK.

Arrangementer 2024

I GTK holder vi løbende forskellige arrangementer.  Tilmelding og evt. betaling til arrangementer sker  igennem Sportion.

Følgende arrangementer er planlagt:

 • Standerhejsning
  • Sommersæsonen startes vanen tro med standerhejsning, som i år afholdes lørdag 27. april kl. 10-12. Både nuværende og eventuelle nye medlemmer er velkomne. Nærmere detaljer kan ses her.
 • Tennisportens dag lørdag 27. april 
  • GTK deltager også i år i dette landsdækkende arrangement.  Mellem 12 og 14 er der “åbent hus” på vores baner på Gladsaxevej 200, Søborg, hvor alle er velkomne til at komme og spille på banerne og få en snak med en af vores trænere. 
 • Klubhus-forskønnelse lørdag 11. maj
  • I år er der fokus på køkkenområdet. 
 • “Tipsy” tennis lørdag 1. juni
  • Kom til en masse sjove spil på alle banerne med start kl. 14. Spillere på alle niveauer kan være med. Og bagefter skal der grilles og hygges. 
 • Morgenmads turnering lørdag 8. juni
  • Vi mødes kl. 8.30 til fælles morgenmad, inden at vi går i gang med double kampe på tennisbanerne kl. 9. (Foregår parallelt med turnering på padelbanen).
 • Vinsmagningsturnering 31. august
  • Vi mødes på banerne (tennis såvel som padel) kl. 14, og så spilles der til sidst på eftermiddagen. Og kl 18 vil der så være vinsmagning med spisning ved klubhuset.
 • Klubmesterskaber afvikles i september
 • … og rundes af med den årlige klubfest.
 • Tennis camp til Båstad å

Turneringshold 2024

I GTK har vi en række turneringshold, der spiller under DTF/Tennis Øst. Følgende senior hold er tilmeldt sommeren 2024. Information om kampene findes i tournament software, og har du adgang til det, kan du se stillingerne i de enkelte puljer (og kampprogram) ved at bruge linket fra puljenavnet. 

Mixed hold:

Kønsneutrale hold:

 

 

Tennis aktiviteter vintersæsonen 2023/24

Vintersæsonen starter efter efterårsferien  i  uge 42 og  løber til standerhejsningen i slutningen af april.

Udendørs tennisaktiviteter

I vinterperioden kan vi bruge de 2 RedPlus baner: Bane 1 og bane 2. Dog ikke når de er våde, når sne ikke let kan fejes væk, og i perioder hvor det skifter mellem frost og tø.

Tennis fællesspil

Tennis fællesspil fortsætter i vinterhalvåret mandage 18-20; nu dog kun på bane 1 og 2. Tilmelding fra gang til gang via Sportion – flere detaljer kan ses længere nede på siden under sommersæsonen.

Lørdags begyndertræning

Også lørdags begyndertræningen kl 10-12 fortsætter hen over vinteren. Tilmelding fra gang til gang via Sportion. Her forløber træningen som den også har gjort i sommersæsonen.

Træning for ung senior 

Hver søndag kl. 17-18 er der træning for begyndere og let øvede ung seniorer (18-25 år) . Tilmelding fra gang til gang via Sportion.

Cardio-Tennis 

Husk tennisketcheren, tennisskoene og en flaske vand! Pulsen skal nemlig op på tennisbanen med sjove øvelser, der udfordrer konditionen på bedste vis. Øvelserne foregår alle på tennisbanen, og er primært øvelser med ketcher og/eller bold.

Cardio-Tennis foregår hver 2. søndag kl. 16-17 udendørs på bane 1 og 2. Det kræver tilmelding via Sportion fra gang til gang.

Indendørs tennis aktiviteter

SKUM-Tennis 

Hver lørdag (undtagen i skolernes ferier) vil der være skumtennis for alle klubbens seniorspillere.

Skumtennis er en super sjov og nem måde at blive bedre til tennis, samt at holde formen ved lige over vinteren. Der spilles på badmintonbaner med lavt net og store skumtennisbolde. Det gør at man kan nå de fleste bolde, og slå “igennem” uden at bolden ryger langt ud af banen. Derfor bliver dueller også længere end man ellers er vant til fra “rigtig” tennis.

Al skumtennis for seniorer foregår i Bagsværd skoles boldhal, Bagsværd Hovedgade 62, og tilmelding er som sædvanlig via Sportion fra gang til gang.

 • Lørdag kl. 13-14: Målrettet begyndere og let øvede – særligt med fokus på teknik og taktik
 • Lørdag kl. 16-17:30: Målrettet mere rutinerede spillere – særligt fokus på højt tempo og taktik ift. pointspil.
Indendørs spil i Skinderskovshallen.

Hver lørdag 10-12 og søndag 12-14 i vinterperioden har klubben lejet en indendørs tennisbane i Skinderskovshallen. 2 gange (september og december/januar) kan man tilmelde sig (via Sportion) og få tildelt minimum 3 x 2 timer i løbet af de kommende måneder og dermed få sig et par gode timers spil sammen med 3 andre fra klubben.

Kontakt:

Spørgsmål om træning henvendes til traening@gladsaxetennisklub.dk