Senior tennis sommersæsonen 2023

Træning forår 2023

Program for træningen forår 2023

Her et hurtigt overblik over de forskellige træningstider:
 • Begyndertræning for rødt/orange niveau: Lørdag kl. 10:00-12:00
 • Rødt hold: Onsdag kl. 19:30-21:00
 • Orange hold: Onsdag kl. 19:30-21:00 og søndag kl. 17:00-18:30
 • Grønt hold: Onsdag kl. 18:00-19:30 og søndag kl. 18:30-20:00
 • Blåt hold: Onsdag kl. 18:00-19:30
 • Violet hold: Onsdag kl. 19:30-21:00

Lørdags begyndertræning (for rødt og orange niveau)

Hvis du endnu ikke er medlem af klubben kan du bare møde op den første gang, og blive introduceret til klubben af trænerne. Du er meget velkommen til at komme forbi uanset om du aldrig har spillet før, eller det bare er lang tid siden, og du godt vil stille og roligt i gang igen. Og har du ingen ketcher selv, låner du bare en i klubben.

Herefter skal man tilmelde sig træningen på Sportion for hver lørdag, man ønsker at deltage. På Sportion kan man også se hvad der bliver trænet de forskellige lørdage.

Deltagelse er gratis for medlemmer.

Øvrig seniortræning for forår 2023

Ligesom sidste år bliver der oprettet hold på forskellige niveauer.

Det er vigtigt man melder sig et hold på det rigtige niveau (se niveau beskrivelser nedenfor), da træningerne er tilpasset de enkelte niveauer og det vil være sjovest for alle. Er man i tvivl kan man kontakte cheftræner Tobias Ovi via Sportion.

 • For onsdags holdene for orange, grønt og blåt niveau tilmelder man sig et hold for hele perioden, og forventningen er at man vil kunne deltage i størstedelen af træningerne.
 • For onsdag holdene for rødt og violet niveau skal man også melde sig for hele perioden, men der vil være mulighed for at kunne tilmelde sig fra gang til gang.
 • For søndags holdene for orange og grønt niveau skal man også melde sig for hele perioden, men der vil være mulighed for at kunne tilmelde sig fra gang til gang.

Tilmeldingen foregår via Sportion og åbner d. 2. april kl 18.

Bemærk, at man i første omgang kun kan tilmelde sig ét hold. Fra søndag den 16. april vil det være muligt for orange og grønne spillere at melde sig på et ekstra hold, hvis der er plads til det.

 

Niveauer

Rød (begynder): Du er ny eller relativ ny inden for tennis og har ingen/begrænset erfaring med at spille. Du har svært ved at holde bolden i spil og det sker ofte at du ikke rammer bolden korrekt, hvis bolden kommer med lidt mere fart. Også bolde som har lidt mindre fart har du problemer med at komme frem til. Du har svært ved at læse hvor bolden kommer og hvornår du skal slå til den.

Orange (let øvet):Svagheden i dine slag er stadig synlig, men fundamentet er der. Du kan slå bolden lidt mere konsistent men præcisionen mangler. Timing, balance og ketsjerstyring er forbedret på neutrale bolde.

Grøn (motionist): Du begynder bedre at kunne estimere boldens bane i forskellige situationer, men banedækningen er stadig mangelfuld. Du har forbedret dig markant i at spille boldene mere konsistent, og kontrollen begynder at blive bedre.

Blå (øvet motionist): Du spiller konsistent, hvis modstanderen ikke spiller for hårdt. Hvis modstanderen ikke er for god kan du ofte diktere spillet. Du mangler dog stadig lidt kontrol når du for eksempel vil spille i dybden eller ændre momentum (tage fart ud af bolden, skifte retning, accelerere). Du er ikke helt fortrolig med alle slag og du skal også blive bedre til at anvende mere slagvariation i dit spil. Samarbejdet i double er også ofte forbedret.

Violet (rutineret): Overordnet set har du et godt all-around spil. Du kan udføre de fleste slag uden tvivl og med selvtillid. Du har nemt ved at give retning til bolden og du har også nogenlunde styr på variationen af dybden. Du er god til at variere dine slag og du er ikke bange for at tage bolden tidligt i opspringet. Du er så vidt muligt i bevægelse (ready-feet) og du bruger split-step både til servemodtagelsen, flugtninger og ved baglinjen.

En mere detaljeret beskrivelse af niveauerne finder du her

Fælles spille aktiviteter

I GTK er både det at vi alle kan blive bedre til at spille, og at vi har det sjovt sammen på banerne vigtigt. Derfor har vi fælles spilleaktiviteter, hvor du har mulighed for at komme og møde klubbens andre medlemmer til en masse sjove timer på banerne og samtidig blive bedre til tennis spillet. De fælles spilleaktiviteter er for alle spillere fra let øvede (orange niveau) og op. 

Mandags fællesspil.

Vi fortsætter med fællesspil  mandage kl. 18.00-20.00 . Her bliver der spillet forskellige spil, hvor man får slået en masse slag. Lige nu regner vi med at følgende spil vil være på programmet:

 • 50-50
 • Udfordring
 • Bjergbestigning

Den samlede spilletid deles typisk i 3 intervaller, og i hvert interval fordeles spillerne tilfældigt på banerne. 

Tilmelding foregår fra gang til gang via Sportion.

Doubletræf

Igen i år vil der være mulighed for at deltage i double hygge spil om lørdagen.

Indtil videre er følgende planlagt:

 • 13. maj 12 – 14: Damedouble
 • 3. juni 12 – 14: Mixdouble

Tilmelding som sædvanlig via Sportion.

Veteran-tennis

Veteran-tennis er meget ligesom de fælles spille aktiviteter en mulighed for at møde op på banerne, og få spillet noget tennis eller padel og hygget med klubbens andre “veteraner”. Der er som sådan ikke nogen begrænsninger for hvem der kan deltage, udover at man skulle kunne spille om formiddagen på hverdage, og niveaumæssigt passer med de andre deltagere.

Veteran-tennis foregår i GTK året rundt, såfremt der må spilles på banerne.

I sommersæsonen spilles der mandage kl. 10.00-12.00 og torsdage kl. 10.00-12.00 på padelbanen og nogle af tennisbanerne. Tilmelding via Sportion fra gang til gang.

Du kan skrive til Veteran_kontakt@gladsaxetennisklub.dk og høre nærmere om veteran-tennis i GTK.

Arrangementer

I GTK holder vi løbende forskellige arrangementer.  Tilmelding og evt. betaling til arrangementer sker  igennem Sportion.

Vi er i fuld gang med at planlægge spændende arrangementer for 2023, og indtil videre er følgende fastlagt:

 • Klubhus-forskønnelse
  • Igen i år vil vi gerne gøre noget for at få vores klubhus og vores omgivelser til at være indbydende for os at mødes i. Derfor inviteres alle medlemmer til at komme og hjælpe søndag 16. april mellem 10 og 18; om man blot kan 1 time, så vil det være dejligtl Der vil blive serveret pizza undervejs. Tilmelding via Sportion.
 • Standerhejsning
  • Sommersæsonen startes vanen tro med standerhejsning, som i år afholdes lørdag 29. april. Detaljerne for dagens program, kan I se her.
 • Tennisportens dag
  • Lørdag den 29. april er der Tennissportens dag over hele landet, og hos os er der åbent hus kl 12 – 14. Se mere her.
 • Morgenmads turnering
  • Søndag 4. juni afholdes morgenmadsturnering. Vi mødes kl. 8.30 til fælles morgenmad, inden at vi går i gang med double kampe på tennisbanerne kl 9. 
  • Tilmeldingsfrist via Sportion er torsdag 1. juni.
 • TIG cup
  • I år er GTK arrangør for årets udendørs tennisturnering med deltagere fra de 3 tennisklubber i Gladsaxe kommune (AB, BTK og GTK).  TIG cup’en afvikles søndag 18. juni kl. 9-12. Deltagere forventes at være på motionist niveau.
 • Skt. Hans turnering
  • Lørdag 24. juni bliver der arrangeret hygge turnering med efterfølgende spisning med mad fra grillen.
 • Vinsmagningsturnering26. august
  • Der afholdes hyggeturnering kl. 15-18 inden at der bagefter vil være  vinsmagning. (Afholdes samtidigt med padel hyggeturnering.)
 • Klubmesterskaber afvikles i perioden op til lørdag den 23. september, hvor der vil være finalekampe. 
 • Klubmesterskaberne rundes af med den årlige klubfest lørdag den 23. september.

Turneringshold

I GTK har vi en række turneringshold, der spiller under DTF/Tennis Øst.

I 2023 stiller vi med følgende hold, og du kan kontakte holdkaptajnen, hvis du har interesse for at vide mere om holdet.